Corso di cucina siciliana a Taormina
MyLittleAdventure logo
Italiano / EUR
Corso di cucina siciliana a Taormina
/ Italy / Sicily / Province of Messina / Taormina / Tour e Attività /
Scopri i dettagli in Italiano
Scopri i dettagli in Tedesco Scopri i dettagli in Inglese Scopri i dettagli in Spagnolo Scopri i dettagli in Francese Scopri i dettagli in Olandese Scopri i dettagli in Portoghese

Corso di cucina siciliana a Taormina

4 h
Lezione
Conferma immediata
Da sapere su questa attività
Incontra l'accompagnatore, uno chef professionista locale, nei pressi di Porta Messina nel centro storico di Taormina, e inizia la tua esperienza di cucina con una passeggiata nel mercato all'aperto. I siciliani, come tutti gli italiani, tendono ad acquistare ingredienti locali tipici nei mercati, selezionando solo il meglio. Segui il loro esempio e aiuta l'accompagnatore a selezionare i migliori ingredienti di giornata da cucinare.
Il mercato è vicino al ristorante di specialità siciliane di pesce ed è facilmente raggiungibile a piedi per iniziare il corso di cucina. Indossa il grembiule mentre l'accompagnatore illustra i piatti del giorno e parla della cucina siciliana.
Mentre il terreno in campagna tende a essere più bruciato dal sole che rigoglioso, la Sicilia ha una ricca produzione agricola, caratterizzata da delizie quali i pomodori rosso rubino maturati al sole, le grosse olive e la frutta secca. I mari attorno all'isola alimentazione contengono pesci a sufficienza per soddisfare l'appetito più insaziabile per il pesce fresco, e i dolci della tradizione siciliana sono leggendari, quali i cannoli (pasticceria ripiena di ricotta zuccherata).
Aiuta a tagliare le verdure o a preparare la pasta per il pranzo e impara a preparare alla perfezione i sughi a base di carne e pesce. Il menu cambia per ogni lezione di cucina, i piatti più frequenti sono la parmigiana di melanzane o la pasta al pesto di pistacchi.
Dopo aver cucinato le tre portate previste, prendi posto al ristorante e gusta le tue creazioni degustano i vini locali. Il ristorante dispone di una vasta selezione di vini, sia rossi sia bianchi, quindi lasciare selezionare dall'accompagnatore le diverse varietà a complemento dei cibi. Il numero degli assaggi di vini può variare, ma corrisponde sempre all'equivalente di due bicchieri. L'esperienza di cucina finisce dopo il pasto e la degustazione dei vini. Prima di partire, ricevi come viatico il certificato di cucina!
Scopri di più Mostra di meno
Incluso
  • Guida multilingue locale
  • Pranzo
  • Caffè e/o tè
  • acqua
  • Degustazione di vini
  • Grembiule
  • Certificato di cottura
  • Degustazione di formaggi e salumi al ristorante
Non incluso
  • Bevanda alcolica extra
Extra
  • Riceverai una conferma al momento della prenotazione
  • Si applicano numeri minimi di 2.
  • Accessibile in sedia a rotelle
  • Accessibile ai passeggini
  • Vicino ai trasporti pubblici
  • Trasporti accessibili in sedia a rotelle
  • Superfici accessibili in sedia a rotelle
  • Partecipazione consentita alla maggior parte dei viaggiatori
  • Questo tour/questa attività non ammette più di 15 viaggiatori
Funzioni
Turismo
95%
Culturale
80%
Cibo
65%
Originale
60%
Recensioni
4.7
68
d
dtoolin
5 | 2017-11-01

Taormina is a must visit township when one is in Sicily. An absolute gem with lots to see and do. Built on a cliff with a cable car down to the beach, the town offers a main street with many shops, markets, and great places to eat. A bus ride from Taormina Hop On/Hop Off up to the higher elevation of Castle Mola is strongly recommended, where one can have lunch while taking in the view of Mt. Etna and the surrounding mountain sides. The Cooking Class held in the center of Taormina was a fabulous experience and great value. Our chef met us at the Messina Gate, the main portal to the shopping main street, and took a mixed group of about 12 people shopping in the local market. There we selected fresh fish and vegetables, mixed with the locals, and sampled wine and cheeses and got to know our class mates, a mix of Australians, Norwegians, Brits, and Americans. In the center of Taormina, is the family restaurant where our cooking class was held. We were taught by the family how to make pasta from scratch, prepare appetizers Sicilian style, roll and stuff fish, etc. at individual work stations in an open terrace setting. After cooking the meals we all settled down to eat a delicious multi course meal with wine. The experience lasted some 5 hours, and each person was presented with a Certificate of Completion and an Apron. The class was certainly a main highlight of our trip to Italy/Sicily, and strongly recommended as a must do activity. Maurice and Diane T

N
Natallia V
2 | 2017-10-16

It was so commercial and not worth the money invested. The cooking instructor guys, Luca and Stefano, were great but almost everything was pre-cooked and we were only required to do some minimal tasks. Not sure whether I have learnt anything. On a more positive note, it was nice to meet people from all over the world and do a little bit of socializing.

C
Cathy M
2 | 2017-10-12

I'm a good cook, so I was expecting more. The market visit was okay, but more time should have been allocated to making the pasta. As we were all going to eat whatever was made, it meant that if the majority of the group made lousy pasta, we would be eating lousy pasta and so it was. The caponata was actually the one thing that I enjoyed learning to make, and will likely make again. Italians seem to overcook their proteins so the tuna was uneventful. Also the description of the tour said that we would get an apron, which I assumed would be a souvenir apron of the restaurant with logo, it was never given. I was offered the used apron that I wore in the class to cook with, or a paper apron. Very disappointing.

j
jbecker9
2 | 2017-10-09

While the tour to the market from Mimmo was wonderful we were disappointed with the actual cooking demonstration. There were only three of us in this class so we should have gotten much more attention but I felt that because it was such a small class that they did not need to make such a big effort and hurried us along. The chef, Francesca,who didnt speak any english seemed to do more scolding then teaching. We learned how to make caponata, a baked fish, tomatoe sauce and pasta. While the caponata was wonderful the fish was basic and tomatoe sauce was nothing but smashed tomatoes in a pot, again very basic and not what was posted in the overview on viator. We were promised the recipes but they never arrived in our email. It was disappointing and could have been much better.

Attività simili in Taormina Clicca per scoprire altre esperienze
Anonymous
Anonimo

Taormina

  • Informazioni e consigli
  • Tour e Attività

Impostazioni

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.