Lezioni di Cucina Toscana a Siena
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Lezioni di Cucina Toscana a Siena
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Lezioni di Cucina Toscana a Siena

4 h
Lezione
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Da sapere su questa attività
Partecipa a questa lezione di cucina toscana, di 4 ore, a Siena. La scuola è stata la prima scuola di cucina internazionale, nata a Siena, ed è stata fondata nel 1996.
Le lezioni saranno tenute da Lella, la proprietaria della scuola di cucina, che è sempre stata un'appassionata nel ricercare piatti nei vecchi testi di cucina, e le sue lezioni combinano una miscela di ricette antiche e di famiglia, accompagnate solo con gli ingredienti locali, più sani e più autentici.
Il menu non è sempre lo stesso, ogni volta si preparano 5 o 6 ricette, ad esempio:
Bruschette (pane tostato con condimenti) o pane all'aglio
Pappa al pomodoro (una zuppa tradizionale)
Pici con sugo di Cinta senese (una tipica pasta fresca con un sugo di carne)
Tagliata di Chianina con tortino di verdure (filetto di carne "Chianina" con torta di verdure)
Dolci tipici di Siena (Panforte, Ricciarelli, ecc.)
Naturalmente si può scegliere tra vari antipasti, zuppe, pasta fresca con i relativi condimenti, ravioli, gnocchi e pici. Per esempio, può esserci un primo a base di carne o pesce, con contorni realizzati con verdure fresche di stagione. I dessert possono essere tipici della toscana o di altre regioni italiane.
Alla fine di ogni lezione, saranno serviti i piatti preparati durante la lezione, accompagnati da ¼ di eccellente vino Chianti, per persona.
Lella insegna a preparare un menù toscano, dall'antipasto al dolce, che comprende anche la pasta fresca fatta in casa.
Questo tour per piccoli gruppi, con un massimo di 15 partecipanti, assicura un'esperienza personalizzata.
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Incluso
  • Corso di cucina toscana di 4 ore a Siena
  • Preparare dall'antipasto al dolce
  • pasta fresca fatta in casa
  • Dopo la lezione cena con piatti preparati accompagnati da un ottimo vino chianti
  • Corso di cucina per piccoli gruppi con un massimo di 15 persone
  • La scuola di cucina di Lella è grande e ben attrezzata
Non incluso
  • Trasporto da / per attrazioni
Extra
  • Riceverai una conferma al momento della prenotazione
  • Accessibile in sedia a rotelle
  • Il trasporto è accessibile ai disabili
Funzioni
Turismo
95%
Cibo
85%
Culturale
80%
Originale
55%
Recensioni
4.6
10
J
Joanne M
5 | 2019-08-20

My boyfriend and I attended this cooking school last week - 4pm-8pm with four course meal. We were a little late to start the class because of a large family who were on the fence about joining. This was a bit annoying but our teacher decided to start anyway... so we ended up a private lesson for two and had the recipes altered / technicality increased! We made a traditional Italian soup for starter, which was less to my taste, then pasta - a must-do in Italy, followed by steak and deep fried courgette flowers, delicious almond based biscuits for desert. Added extras such as bruschetta were given to us likely because we were just two, and all was served with a bottle of Tuscan wine. Excellent evening and great memories.

g
gladino
5 | 2018-06-05

An excellent way to introduce yourself to the local cooking techniques. We had Francisco as the chef and Julie as translator. Our class only had four people so it was quite intimate. This activity beats going into another church, which are beautiful. Take the four hours and learn something and then enjoy your meal. What a bonus. DON'T miss this class. My wife is the non cooker and absolutely loved it. Don't hesitate it will give you a life experience that you won't stop talking about.

c
cpackard
5 | 2017-10-11

This was a great way to spend an evening - meeting new friends, learning a bit of Tuscan cooking and then eating what you learned. Lelle, Julie and Francisco did a nice job teaching and entertaining.

c
cwcar
5 | 2017-08-29

Lella is charming. We had six people in our class with varying skills. Her instructions were clear. And we had lots of fun. I am a cook but also liked seeing the process of an expert in making the cantucci dough and pici dough. I would recommend this for anyone wanting to pick up some tips and enjoy a wonderful evening with dinner and wine.

d
darceydh
5 | 2017-08-07

We had a great experience with our cooking class. Francesco explained in Italian and then Julie translated in English all the details for making fresh pasta, tuscano ragout sauce, steak with shallots and rosemary, sweet cantuccini biscuits and bruschetta with fresh chopped tomato. Individually hands on making our pasta and input for helping with the other dishes. Small class with just my husband Tom and a nice man from Australia made this even better! We enjoyed a great red wine to pair with it all! We were given the recipes and instructions for making later at home.

A
Audrey D
1 | 2017-05-18

The location parking was difficult to find and drive to in light of Sienas restricted driving areas. The class venue was so hot, the menu very uninspired, the cooking techniques learned were not worth the price paid and the time wasted. The presentation was tedious and the translation also not a fun way to spend an afternoon in such an amazing place. Wish we had our time and money back and had seen the sights of Siena instead.

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